Matematik

ligninger

15. juni 2017 af sssk1998 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Har brug for hjælp til disse 2 ligninger.

4+ (8-x)2 = x2

\frac{2x+3}{3}=9

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2017 af mathon

          \small 4^2+(8+x)^2=x^2

          \small 4^2+64+16x+x^2=x^2

          \small 4^2+64+16x=0 …osv

          


Svar #2
15. juni 2017 af sssk1998 (Slettet)

Hej. Kunne du ikke forklare hvad du gør? hvor får du 16 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Det er også forkert

4^2+(8-x)^2 = x^2 \Leftrightarrow 4^2 + (8^2 +x^2-16 x) = x^2

Det bliver -16x i parantesen fordi du skal have det doppelte produkt med altså

(8-x)^2 = (8-x)(8-x)= (8-x)8 -(8-x)x = 8^2-8x-8x+ x^2

Det hele ender med 4^2+ 8^2 -16 x =0 \Leftrightarrow 16+ 64= 16 x \Leftrightarrow 80=16 x

x = 5


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2017 af mathon

                \small \frac{2x+3}{3}=9

                \small 2x+3=9\cdot 3 …osv


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.