Matematik

Andengradspolynomier -bestem værdier af c

15. juli 2017 af tvcdk2739 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære alle,

I forbindelse med et suppleringskursus står jeg i den situation at jeg har fået til opgave at bestemme følgende:

En familie af andengradspolynomier er givet ved:

Fc(X) = X- 2X + 2 + C

a) bestem de værdier af c, for hvilke fc, ingen rødder har

b) beregn c, så grafen for fc, går gennem punktet (1,5)

Er der mon en der kan sætte mig igang med denne opgave? Jeg må indrømme at jeg faktisk er på helt bar bund i både spørgsmål a og b. :(

De bedste hilsner


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2017 af Brusebad (Slettet)

Et andengradspolynomium er af formen p(x) = ax2 + bx + c, a ≠ 0. 

a) Hvis diskriminanten, d = b2 - 4ac, er negativ så har andengradspolynomiumet ingen (reelle) løsninger. Så hvis du finder ud af hvilke polynomiumer fra din familie der har en negativ diskriminant, så har du svaret. Prøv om du kan selv herfra ellers så skriv igen.

b) At grafen går gennem punktet (1, 5) betyder at FC(1) = 5. I tilfælde af at du ikke kender den notation, så betyder det bare, at når du sætter 1 ind i polynomiumet FC (det vil sige på x's plads) så får du værdien 5.  Så for at løse opgaven så sætter du 1 ind i stedet for x og sætter udtrykket lig med 5, herefter isolerer du C og får C = ... og det er så svaret.


Svar #2
15. juli 2017 af tvcdk2739 (Slettet)

Tusind tak for det hurtige svar. Det vil jeg forsøge med det samme. :)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier -bestem værdier af c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.