Kemi

Beregn koncentrationen i standardopløsningen

18. juli 2017 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med vedhæftede ophgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juli 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juli 2017 af mathon

b)
         I en basisk stamopløsning er koncentrationen af triclosan \small 0{,}2\tfrac{g}{mL}.
         De 2 mL fortyndes til 100 mL dvs med fortyndingsfaktor 50.

         Standardopløsningens koncentration af triclosan
         er derfor:
                               \small \small \small \frac{0{,}2\; \tfrac{mg}{mL}}{50}=0{,}004\; \tfrac{mg}{mL}=4\; \tfrac{mg}{L}
             


Svar #3
18. juli 2017 af gymelev2 (Slettet)

Tusind tak! Kan det regnes på andre måder? Hvordan forklarer man at fortyndingsfaktoren er 50? Og hvad med opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juli 2017 af mathon

Du har ikke tilføjet den maksimalt tilladte indholdsværdi!


Svar #5
18. juli 2017 af gymelev2 (Slettet)

Den er vedhæftet her


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juli 2017 af mathon

rettelse:
Standardopløsningens koncentration af triclosan
         er derfor:
                               \small \frac{0{,}2\; \tfrac{mg}{mL}}{50}=0{,}004\; \tfrac{mg}{mL}=0{,}4\; \tfrac{mg}{100\; mL}

Omregning fra absorbans \small A til koncentration \small c:

                               \small \frac{A_2}{A_1}=\frac{c_2}{c_1}

                               \small c_2=\frac{A_2}{A_1}\cdot c_1

                               \small c_2=\frac{0{,281}}{0{,}267}\cdot \left ( 0{,}4\; \tfrac{mg}{100\; mL} \right )=4{,}21\; \tfrac{mg}{100\; mL}

konklusion:
                              \small 100 \; mL indeholder  \small 4{,}21}\; mg

                              Disse \small 4{,}21\; mg regnet i procent af  \small 254 \; mg

                              \small p=\frac{4{,}21\; mg}{254 \; mg}\cdot 100\%=1{,}66\cdot 10^{-4}\%=1{,}7\%

           


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juli 2017 af mathon

rettelse:

konklusion:
                              \small 100 \; mL indeholder  \small 4{,}21}\; mg

                              Disse \small 4{,}21\; mg regnet i procent af  \small 254 \; mg

                              \small p=\frac{4{,}21\; mg}{254 \;mg}\cdot 100\%=1{,}7\%


Svar #8
19. juli 2017 af gymelev2 (Slettet)

standardopløsningens konc er vel 4 mg/L? ikke sandt? ikke sandt

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. juli 2017 af mathon

Standardopløsningens konc er vel 4 mg/L - ikke sandt?

                                JO!


Svar #10
19. juli 2017 af gymelev2 (Slettet)

hvorfor omregner du så til mL?

Skriv et svar til: Beregn koncentrationen i standardopløsningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.