Matematik

Eksponentiel funktion: relativ tilvækst til f(x)=1.1^x

21. juli 2017 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = 1.1^x

Hvordan regner man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2017 af fosfor (Slettet)

for x=0 fås f(0) = 1
for x=1 fås f(1) = 1.1

dvs. stigning på 10 %


Svar #2
21. juli 2017 af kitsimos (Slettet)

Hvad med dem her? Den første er lidt svært at forstår.

f(x) = 0.89^x

f(x) = 2^x

f(x) = (1/2)^x


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. juli 2017 af mathon

                  \small \small \small \small f(x)=1\cdot 1{.}1^x=1\cdot \left (1+\mathbf{\color{Red} 10\%} \right )^x


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juli 2017 af mathon

                  \small \small \small f(x)=0{.}89^x=\left ( 1\mathbf{\color{Red}-11\%} \right )^x


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. juli 2017 af mathon

                  \small \small \small \small f(x)=2^x=\left ( 1\mathbf{\color{Red}+100\%} \right )^x


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. juli 2017 af mathon

                  \small \small \small \small f(x)=0{.}50^x=\left ( 1\mathbf{\color{Red}-50\%} \right )^x


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. juli 2017 af mathon

Generelt for relativ tilvækst:

                \small r_y=\frac{y_2-y_1}{y_1}=\frac{y_2}{y_1}-1=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a-1=\left ( 1+p_x\cdot 10^{-2} \right )^a-1

                \small p_y\cdot 10^{-2}=\left ( 1+p_x\cdot 10^{-2} \right )^a-1

                \small p_y=\left (\left ( 1+p_x\cdot 10^{-2} \right )^a-1 \right )\cdot 10^2


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion: relativ tilvækst til f(x)=1.1^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.