Matematik

Differentialregning – HVAD BETYDER DETTE SPØRGSMÅL?

09. august 2017 af MathiasWurtz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
Jeg skal til eksamen i morgen og har brug for hjælp til dette spørgsmål!

"Gennemgangen skal blandt andet indeholde:
En redegørelse for sammenhængen mellem monotoniforholdene for en differentiabel funktion f og fortegnet for f'.


Hvad betyder dette helt præcist? Jeg har forberedt en grundig gennemgang af et monotoni-eksempel mm., men er ikke sikker på, at jeg opfylder spørgsmålet...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2017 af mathon

Den  differentiable funktions monotoniforhold bestemmes af fortegnsvariationen
for \small f{\, }'(x).

          Løsning(er) til ligningen        \small f{\, }'(x)=0    er monotoniintervalgrænse(r).

          I et monotoniinterval hvor \small f{\, }'(x)<0 er funktionen aftagende
          I et monotoniinterval hvor \small f{\, }'(x)>0 er funktionen voksende

          I et intervalpunkt hvor \small f{\, }'(x)=0  har funktionen vandret tangent dvs har hældningen 0.
               


Svar #2
09. august 2017 af MathiasWurtz (Slettet)

Kære Mathon,

Hvad betyder det helt præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. august 2017 af Anders521

Kære MathiasWurtz

du skal forklare sammenhængen mellem monitoniforholdene for en funktion fder er differentiabelt og fortegnet for dens afledede funktion f'Nu kan du igen spørge om hvad dette så betyder. Monitoniforholdene udgør tilsammen et billede på hvordan f ser ud - om den er aftagende, stigende eller ingen af delene. For at finde ud dette skal du gøre brug af at f er differentiabelt. Løs sagt vil en x-værdi x_{0}der indsættes i den afledede funktion f' , som skrives f'(x_{0}) indikerer hvilket udseende funktionen f har ud fra fortegnet for f'(x) .  Bemærk at notationen f'(x_{0}) angiver hældningen for tangentfunktion der betegens som h(x)=f'(x_{0})(x-x_{0})+f(x_{0}). og her kan du nu se hvorfor ordene som aftagende og voksende giver mening idet h er en lineær funktion.


Skriv et svar til: Differentialregning – HVAD BETYDER DETTE SPØRGSMÅL?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.