Matematik

Løsning af to lineære funktioner - ligning

30. august 2017 af Emil18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Denne opgave er blevet tildelt til os, og jeg har lidt svært med at lave den. Håber nogle kan hjælpe.

To lineære funktioner f og g er givet ved

f(x)=\frac{2}{3} x - 4     og   g(x)-\frac{1}{4}x - \frac{5}{4}

Løs ligningen ved beregning = f(x)=g(x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2017 af mathon

        \small f(x)=\tfrac{2}{3}x-4          \small g(x)=-\tfrac{1}{4}x-\tfrac{5}{4}

                   \small f(x)=g(x)

                 \small \tfrac{2}{3}x-4=-\tfrac{1}{4}x-\tfrac{5}{4}

                 \small \tfrac{2}{3}x+\tfrac{1}{4}x=-\tfrac{5}{4}+4

                 \small \tfrac{8+3}{12}x=\tfrac{-5+4}{4}

                 \small \tfrac{11}{12}x=\tfrac{-1}{4}

                 \small x=\tfrac{-1\cdot 12}{4\cdot 11}=-\tfrac{3}{11}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2017 af Meteora1 (Slettet)

#1

        \small f(x)=\tfrac{2}{3}x-4          \small g(x)=-\tfrac{1}{4}x-\tfrac{5}{4}

                   \small f(x)=g(x)

                 \small \tfrac{2}{3}x-4=-\tfrac{1}{4}x-\tfrac{5}{4}

                 \small \tfrac{2}{3}x+\tfrac{1}{4}x=-\tfrac{5}{4}+4

                 \small \tfrac{8+3}{12}x=\tfrac{-5+4}{4}

                 \small \tfrac{11}{12}x=\tfrac{-1}{4}

                 \small x=\tfrac{-1\cdot 12}{4\cdot 11}=-\tfrac{3}{11}

           Hej Mathon. Din udregning er forkert . X skal være 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2017 af mathon

Sorry!

korrektion:

        \small f(x)=\tfrac{2}{3}x-4          \small g(x)=-\tfrac{1}{4}x-\tfrac{5}{4}

                   \small f(x)=g(x)

                 \small \tfrac{2}{3}x-4=-\tfrac{1}{4}x-\tfrac{5}{4}

                 \small \tfrac{2}{3}x+\tfrac{1}{4}x=-\tfrac{5}{4}+4

                 \small \tfrac{8+3}{12}x=\tfrac{-5+\mathbf{\color{Red} 16}}{4}

                 \small \tfrac{11}{12}x=\tfrac{11}{4}

                 \small \tfrac{1}{12}x=\tfrac{1}{4}

                 \small x=\tfrac{12}{4}=3


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2017 af Meteora1 (Slettet)

(2/3)x - 4 = -(1/4)x -(5/4)      ( der ganges med 12 på begge sider )

8x -48 = -3x -15

11x = 33

x = 3


Skriv et svar til: Løsning af to lineære funktioner - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.