Matematik

Bestem f'(4)

02. september 2017 af raindrops (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har funktionen ln(x)-2x+6

Jeg har så beregnet f'(x)=(1/x)-2

Jeg tror at jeg finder f'(4) sådan her: (1/4)-2

Min lommregner siger at det giver -(7/4), men er der nogen der kan forklare mig hvorfor, eventuelt de genrelle regler for en brøk minus et tal, på nettet kan jeg kun finde noget med at trække en brøk fra et heltal og ikke omvendt.

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2017 af Mathias7878

f(x) = ln(x)-2x+6

f'(x) = \frac{1}{x}-2

f'(4) = \frac{1}{4}-2 = 0.25-2 = -1.75

hvilket er det samme som:

f'(4) = \frac{1}{4}-\frac{8}{4} = -\frac{7}{4}, da -2 kan omskrives til -\frac{8}{4}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Bestem f'(4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.