Matematik
En flyvemaskine flyver fra en lufthavn A mod en anden lufthavn B, der ligger som vist på figur 14.60 i en retning på 63° i forhold til nord
Jeg er støt på et lille problem med en opgave om vektorer. Er der nogen her der kan hjælpe?
Opgaven: En flyvemaskine flyver fra en lufthavn A mod en lufthavn B der ligger i en retning af 63 grader fra punkt A (Ses på figuren)
Flyvemaskinen har en hastighed på 310km/t (Vf) men der er samtidig en vind fra syd (10 grader i forhold til nord). Vindens hastighed (Vv) er på 8 meter/sekund (28,8km/t).
A) Beregn vinklen z under forudsætning at flyvemaskinen flyver direkte mod lufthavn B.
b) Du skal bestemme flyvemaskinens resulterende hastighed v.
Figur og opgaverne er vedhæftet.
Svar #1
03. september 2017 af Number42 (Slettet)
Du kan so se fra figuren at vinklen B er 53 grader og så bruger du sinus relationerne til at finde vinklen z.
Svar #3
03. september 2017 af Soeffi
#0 Se evt.
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1584627
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1702853
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1769698
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1770862
Svar #4
04. september 2017 af Number42 (Slettet)
altså sin(z) = |vv| Sin(53) /| vf| = 28,8/310 Sin(53)
z = 4,38
Skriv et svar til: En flyvemaskine flyver fra en lufthavn A mod en anden lufthavn B, der ligger som vist på figur 14.60 i en retning på 63° i forhold til nord
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

