Fysik

Finde radius (centripetal acceleration og hastighed)

05. september 2017 af Lolerlife - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal finde radius ud fra centripetal acceleration og hastighed. 

Opgaven lyder: 

Når en bil kører rundt i en kurve, må den centripetale accerleration ikke overstige 1/10g, selvom hastigheden er 55 mile/h 

a) hvad er radius på kurven? 

Jeg har konvereteret 55 mile/h til 88,52 km/h. Og yderligere konverteret 88,52 km/h til sekunder. Altså 24,6 m/s. 

Derefter har jeg bare brugt denne formel: a_c = v^2 / r 

Jeg får mit resultat til 6046 meter, men det viker bare en smule ekstremt. Så jeg går ud fra at der er noget der er gået galt her. 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2017 af fosfor (Slettet)

Vi har:
a_c = 1/10g
v^2 / r = 1/10g
v^2 / (1/10g) = r
24.58722 / (1/10 * 9.80665) = r
24.58722 / 0.980665 = 616.449 = r


Svar #2
05. september 2017 af Lolerlife

Ahh, nu giver det mening! 


Skriv et svar til: Finde radius (centripetal acceleration og hastighed)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.