Matematik

SKÆRINGSPUNKTERNE MELLEM CIRKLEN OG LINJEN!

08. september 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med endnu en opgave som jeg ikke, som jeg ikke rigtigt kan udregne. Jeg håber virkelig at der er en sød sjæl derude der kan hjælpe mig med at løse opgaven.

Opgaven er vedhæftede :)

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2017 af mathon

cirkel:
               \small (x-1)^2+y^2=8

linje:
               \small y=x-1

skæring kræver:

               \small (x-1)^2+(x-1)^2=8


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2017 af Anders521

Hejsa,

hvad er det i opgaven du ikke kan udregne?


Svar #3
08. september 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

lige meget hvad jeg gør ender jeg med et underligt svar, der slet ikke giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2017 af Anders521

Giver #1 mening for dig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2017 af mathon

skæring kræver:

               \small (x-1)^2+(x-1)^2=8

               \small 2(x-1)^2=8

               \small (x-1)^2=4

               \small x-1=\mp 2

               \small x=\left\{\begin{matrix} -1\\ 3 \end{matrix}\right.

Skæringspunkter:

               \small \begin{matrix} S_1(-1,-2)\\ \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! S_2(3,2) \end{matrix}


Svar #6
08. september 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Mathon hvordan er du egentlig kommet frem til skæringspunkterne det kan jeg ikke rigtigt finde ud af :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2017 af Anders521

Hej igen,

okay, ud fra #6 kan jeg se, at du ikke har forstået #1: mathon starter med at bestemme ligningen for cirklen. Derefter sættes substitueres linjens ligning y=x-1 ind i cirklens ligning som du kan se i sidste linje i #1. I #5 har man nu kun med x at gøre som følge af substituionen. Med nogle udregninger når han frem til to værdier for x, som angiver 1.koordinaterne til to punkter. Disse værdier kan indsættes linjens ligning for at finde y-værdierne som så angiver 2. koordinater. Og så har man løst opgaven.


Svar #8
08. september 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen nu forstår jeg det ;)


Skriv et svar til: SKÆRINGSPUNKTERNE MELLEM CIRKLEN OG LINJEN!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.