Kemi

Omregn volumen gas

09. september 2017 af Qvark (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lidt vært ved følgende opgave: Omregn volumen af 30 cm3 CO2 ved 290 Kelvin og 101325 Pascal til standard temperatur og standard tryk. Og giv resultatet i m3. Tænker at man skal bruge idealgasligningen men får altid forkert resultat. Jeg får 2,82x10-5mmen det rigtige resultat er 2,86x10-5m3


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2017 af AngelOneOne

Hej,

Hvis du skriver hvilke tal og enheder du anvender og opstiller idealgasligningen som du bruger den, kan vi måske hjælpe dig med at fortælle, hvor det går galt. Husk at, i idealgasligningen er enhederne angivet i:

Trykket [p]: pascal
Volumen [V]: m3
Stofmængden [n]: mol
Gaskonstanten [R]: 8,31 J/(mol•K)
Temperatur [T]: K (Kelvin).

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2017 af mathon

Da trykket i forvejen er standardtryk
har du:
                            \small V_2=\frac{T_2}{T_1}\cdot V_1

                            \small V_2=\frac{298{.}15\: K}{290\: K}\cdot (30\cdot 10^{-6}\; m^3)           


Svar #3
10. september 2017 af Qvark (Slettet)

Ok tak det giver mening! men det giver jo 2,83*10-5 hvilket ikke er resultatet (Går ud fra at du kom til at skrive 298,15 istedet for 273,15?)


Skriv et svar til: Omregn volumen gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.