Matematik

mængder på listeform

10. september 2017 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Lad A og B være endelige mængder, givet på listeformerne: 

A = { n∈N | n=m2, m∈{1,2,3,4,5}}

B = { n∈N | n=2m−1, m∈{1,2,3,4,5}}


a) Hvilke elementer indgår i mængderne A∩B og  A∪B?

Jeg skal vel regne n=m^2 og n=2m-1 ud først. Som jeg ser der så er der en mængde n som er givet ved en anden mængde m som er kvadreret. Er det korrrekt?

Lad C og D være mængder, givet på listeformerne: 

C = { n∈N | n=2m, hvor m∈N}

D = { n∈N | n=3m, hvor m∈N}

b) Hvilke elementer indgår i mængderne C∩D og  C∪D?
c) Beskriv med dine egne ord mængderne R\Q og C\R.


Svar #1
10. september 2017 af anonym000

b) og c) jeg ved ikke hvad jeg skal i b og c.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2017 af mathon

         \small B=\{1,3,5,7,9\}

          \small C=\{2,4,6,8,......,2m,........\}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2017 af Anders521

Hejsa,

bemærk at dine mængder A,B,C og D er ikke skrevet på listeform. Ja, en go' ide at udregne n=m2 og n=m2-1 for så kan du skrive A og B på listeform og dernæst bestemme deres fælles- og foreningsmængde.

mht b) du har at N er mængden af naturlige tal. Hvad med at bestemme nogle elementer af C og D for at give dig selv en ide om hvad deres fælles- og foreningsmængde kunne være?

mht. C) her du nødt til at vide hvad C, R og Q står for samt definitionen af differensmængden. 


Svar #4
10. september 2017 af anonym000

#3
Er det rigtigt at de ikke er på listeform? Hvad er så listeform og hvad er ikke liste form?
Desuden kan jeg se at der er en mængde i mængden.
- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2017 af Anders521

Hvis elementerne for en mængde W er skrevet i en rækkefølge så er W givet på en listeform som er vist i#2. Se følgende link

http://www.bu.edu/linguistics/UG/course/lx502/_docs/lx502-basic%20set%20theory.pdf


Svar #6
10. september 2017 af anonym000

Okay.

- - -

...............


Skriv et svar til: mængder på listeform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.