Matematik

har minimum i x = 1 for en vis værdi af α. Bestem α

11. september 2017 af MiaBjerg10 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Håber nogen kan hjælpe! 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2017 af fosfor (Slettet)

Da x=1 er indre punkt i definitionsmængden, og da f er glat, så skal der gælde f'(1) = 0 for at x=1 kan være minimum.

f'(1) = a - 3 = 0    ⇒    a =3 


Svar #2
11. september 2017 af MiaBjerg10 (Slettet)

Hvordan ved du at f er glat? :) 


Svar #3
11. september 2017 af MiaBjerg10 (Slettet)

Og den differentierede funktion, hvordan kan du få den til a - x? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. september 2017 af fosfor (Slettet)

f'(x) = axa-1 -3/x
f'(1) = a - 3


Svar #5
12. september 2017 af MiaBjerg10 (Slettet)

Det giver mening! tusind tak :)


Skriv et svar til: har minimum i x = 1 for en vis værdi af α. Bestem α

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.