Matematik

Differentialregning med bevis 2

12. september 2017 af Hjælp1mig1please (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til at bevise f'(x)=√x , x ≥ 0 med opskrift 2

Opskrift 2 er (f(x_0)+h - f(x_0))/h

Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal bevise det...

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2017 af fosfor (Slettet)

\\ f'(x) = \lim_{h \to 0} \frac{\sqrt{x+h} - \sqrt{x}}{h} =\lim_{h\to 0}\frac{(\sqrt{x+h}-\sqrt{x})(\sqrt{x+h}+\sqrt{x})}{h(\sqrt{x+h}+\sqrt{x})} = \\\lim_{h\to 0} \frac{x+h-x}{h (\sqrt{x+h} + \sqrt{x})} =\lim_{h \to 0} \frac{1}{(\sqrt{x+h} + \sqrt{x})} = \dfrac1{2\sqrt{x}}


Skriv et svar til: Differentialregning med bevis 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.