Matematik

Find K-værdien for: 170=238,925*K^-0,2928

15. september 2017 af SofieHJL (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, har en del problemer med at isolere K i følgende ligning:

170=238,925*K^-0,2928.

Jeg ved resultatet skal give 3,1976, men kan ikke se hvordan jeg skal komme frem til det :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2017 af fosfor (Slettet)

tag ln på begge sider


Svar #2
15. september 2017 af SofieHJL (Slettet)

Hvordan kommer et så til at se ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2017 af fosfor (Slettet)

brug
ln(a b) = ln(a) + ln(b)
og
ln(a^b) = b ln(a)
på højresiden


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2017 af mathon

          \small \frac{170}{238{.}925}=\left (K^{0{.}2928} \right )^{-1}

          \small \frac{238{.}925}{170}=K^{\, 0{.}2928}

          \small K=\left (\frac{238{.}925}{170} \right )^{\frac{1}{0{.}2928}}

    


Skriv et svar til: Find K-værdien for: 170=238,925*K^-0,2928

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.