Fysik

Elektriske kredsløb

17. september 2017 af Hala2510 - Niveau: A-niveau

Er der nogen der gider at hjælpe med denne opgave?

(vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2017 af mathon

a)
               \small R_{er\! stat}=R_1+R_2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2017 af mathon

b)
               \small \small R_{er\! stat}=R_1\parallel R_2=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+ R_2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2017 af hesch (Slettet)

Sig mig, hvor går du egentlig i stå ?  ( A-niveau ).

Skal alle opgaver regnes igennem for dig ?

Benyt Ohms lov:

U = R * I  →   I = U / R


Svar #5
17. september 2017 af Hala2510

Jeg var bare i tvivl om det var ohms lov jeg skulle benytte eller den formel der bliver benyttet i de to andre svar?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2017 af mathon

c)

               \small \small \small R_{er\! stat}=R_1+\left (R_2\parallel R_3 \right )=R_1+\frac{R_2\cdot R_3}{R_2+ R_3}
                                            


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2017 af peter lind

Du kommer til at gå dem igennem, og systematisk finde strømmen

a) De to modstande er i serie

b) de to modstande er parallelt forbundne

c)R2 og R3 er paralelt forbundet. Regn først deres erstaningsmodstandud og forbind derefter erstatningsmomdstanden serielt med R1

d) R4 og R5 er serielt forbundne. Derefter i disse forbundet parallelt med R2. Til slut er denne erstatningsmodstand forbundet seriel med modstand R1


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2017 af mathon

d)

               \small \small \small \small R_{er\! stat}=R_1+\left (R_2\parallel \left (R_3+R_4 \right ) \right )=R_1+\frac{R_2\cdot \left (R_3 +R_4 \right )}{R_2+ \left (R_3 +R_4 \right )}


Svar #9
17. september 2017 af Hala2510

#8

d)

               \small \small \small \small R_{er\! stat}=R_1+\left (R_2\parallel \left (R_3+R_4 \right ) \right )=R_1+\frac{R_2\cdot \left (R_3 +R_4 \right )}{R_2+ \left (R_3 +R_4 \right )}

Skal jeg sætte tallene ind?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2017 af peter lind

ja selvfølgelig


Svar #11
17. september 2017 af Hala2510

#10

ja selvfølgelig

Men hvad med Up?


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. september 2017 af hesch (Slettet)

#9:  Nej, vent, det gør mathon for dig til sidst.


Svar #13
17. september 2017 af Hala2510

#12

#9:  Nej, vent, det gør mathon for dig til sidst.

Nej altså, jeg mente selve tallene. (f.eks. 1,8 ohm osv.)


Svar #14
17. september 2017 af Hala2510

??


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. september 2017 af hesch (Slettet)

#14:  Jamen det er forstået.

Når jeg skriver som jeg gør, er det fordi meningen med SP er at forklare ting, ikke at opremse formler og facits, klar til afskrift og aflevering.  Det bør være hjælp til selvhjælp !  Det lærer man mere af.

Din tråd er kørt lidt "skævt", for der beskrives hvordan formler for erstatningsmodstande opstilles. Men det var jo ikke det der blev spurgt om i opgaven:  Der blev spurgt om strømme gennem, og spændinger over de enkelte modstande.

Er du bekendt med Kirchhoffs strømlov, vil den være perfekt at anvende.


Skriv et svar til: Elektriske kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.