Kemi

Stærke syrer

18. september 2017 af sp2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Sidder med den opgave og kan ikke komme i gang. 

Calculate the pH of 0.010 M HBr in 0.090 M KBr, using acitvity coefficients (Answer: 2.08) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2017 af janhaa

\gamma=0,83\\ \\ a=\gamma*0,01=8,3*10^{-3}\\ so \\ pH=-\lg(8,3*10^{-3})=2,08


Svar #2
18. september 2017 af sp2 (Slettet)

Hvorfor bruges 0.83 og ikke 0.914 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2017 af janhaa

#2

Hvorfor bruges 0.83 og ikke 0.914 ?

I don't know. Different books and tables, different values?


Svar #4
18. september 2017 af sp2 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor jeg skal vælge værdien for 0.1 i stedet for værdien for 0.01 (se evt. mit billede)

Vedhæftet fil:My.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #5
19. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

Hej sp2

Søg svaret på dit spørgsmål på ionestyrke-Wikipedia ( norsk Wikipedia)

Når du regner den samlede ionstyrke ud, får du:

i =    0.5 × ( 0.01×(+1)2 + 0.01×(-1)2 +.09×(+1)2 +.09×(-1))

i = .1  derfor skal du bruge værdien .83


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

#5

supplering: HBr = H(+1) Br (-1)  og KBr = K(+1) Br(-1)


Svar #7
19. september 2017 af sp2 (Slettet)

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Stærke syrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.