Matematik

Gåde som skal omformes til en ligning

20. september 2017 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En far fortæller: "I øjeblikket er jeg 7 gange så gammel som min søn. Om 25 år er jeg imidlertid kun dobbelt så gammel som min søn". Hvor gammel er faderen? --> Altså han er 35 år, men er ikke helt sikker på ligningen når x= sønnens nuværende alder


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2017 af fosfor (Slettet)

y: Alder af far
x: Alder af søn

7x = y                         "jeg er 7 gange så gammel som min søn"
2*(x+25) = y+25          "om 25 år er jeg dobbelt så gammel som min søn"

Erstat y i den anden ligning med 7x jævnfør første ligning.


Skriv et svar til: Gåde som skal omformes til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.