Kemi

beregning af stofmængde

24. september 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: C-niveau

salpetersyre og natriumhydroxid reagerer efter dette reaktionsskema: HNO_3 + NaOH bliver til NaNO_3 0 H_2O.

25,00 mL salpetersyre tiltreres til ækvivalenspunktet med 18,9 mL tiltratoren, NaOH-opløsningen, som har koncentrationen c(NaOH) = 0,248.

Opgaven lyder: Beregn stofmængden af titratoren, natriumhydroxid. og beregn stofmængdekoncentrationen af saltpetersyre

jeg ved at n(NaOH)=c(NaOH)*V(NaOH), men jeg forstår ikke først og fremmest enheden M som er 0,248


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af AngelOneOne

Hej,

M er mol/L. Det vil sige at der er 0,248 mol NaOH per liter titrator. Når du ved at 1000 mL titrator indeholder 0,248 mol NaOH, kan du også beregne hvor mange mol 25 mL indeholder.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
24. september 2017 af benjaminamos (Slettet)

"der er 0,248 mol NaOH per liter titrator. 0,248*40=9,92 Mol" er det et tilstrækkeligt svar til opgaven "Beregn stofmængden af titratoren, natriumhydroxid"?


Skriv et svar til: beregning af stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.