Matematik

benyt modellen til at bestemme hvornår T er 27

09. oktober 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

jeg har en opgave i Ti-nspire hvor jeg har en ekspoentiel funktion f(x):=13.6137*(1.08013)^(x) hvor x=tiden og f(x)=temperaturen

hvis jeg vil finde temperaturen efter 8tid så siger jeg f(8) som bliver f(8)=25.22

men hvordan kan jeg bestemme hvornår temperaturen er 27C


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2017 af Mathias7878

Løs

27 = f(x)

- - -

 

 


Svar #2
09. oktober 2017 af soer381k

solve(f(x)=27,x) = x=8,88 

er det rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2017 af Mathias7878

du skal skrive

solve(f(x)=27,x)

- - -

 

 


Svar #4
09. oktober 2017 af soer381k

den er i vinkel :)


Skriv et svar til: benyt modellen til at bestemme hvornår T er 27

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.