Matematik

En funktion er givet ved: f(x) = x^2 - 5x + k

10. oktober 2017 af RasmusHæhnel (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Bestem konsnanten k når det oplyses, at nulpunkterne er x = 2 og x = 3 

B) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (4 , f(4)) 

HJÆLP! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2017 af Mathias7878

a)

Nulpunkter, når x=2 og x=3, kræver, at

f(2) = 0

og

f(3) = 0

Find da k

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2017 af Mathias7878

b)

Benyt tangentens ligning

y = f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0)

hvor

x_0 = 4

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2017 af Anders521

Hvad er det ved denne opgave du har problemer med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2017 af Mathias7878

a)

f(2) = 0

2^2-5*2+k = 0

4-10 + k = 0

k = 10-4 = 6

eller

f(3) = 0

3^2-5*3+k = 0

k = 15-9 = 6

b)

f(x) = x^2-5x+6

f'(x) = 2x-5

f'(x_0) = f'(4) = 2*4-5 = 8-5 = 3

f(x_0) = f(4) = 4^2-5*4+6 = 16-20+6 = 2

y = f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0) = 3*(x-4)+2 = 3x-12+2 = 3x-10

Dvs. tangenten til grafen for f i punktet (4 , f(4)) er givet ved

y = 3x-10

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2017 af Anders521

#0 

Husk endelig at tjekke om svarene er rigtige. 


Skriv et svar til: En funktion er givet ved: f(x) = x^2 - 5x + k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.