Matematik

Areal mellem graf

17. oktober 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa kære studieportalsbrugere 
Jeg har lige et spørgmål angående en opgave. 

Opgave lyder således: 

Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal. 

Tabellen viser nogle funktionsværdier for funktionerne f,g,F og G, hvor F og G betegner henholdsvis  en stamfunktion til f og en stamfunktion til g. 

Tabellen: 

  x=   0,   1 ,  2 
f(x)= 0,   49,  0 
g(x)= 0,  -47, 0 
F(x)= 0,   36, 66, 
G(x)=0,   -34,  -62

Bestem arealet af M 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2017 af Matkaj

Overvej hvilke grænser du skal bruge og om disse fremgår af tabellen


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2017 af mathon

              \small A_M=\int_{0}^{2}(f(x)-g(x))\, \mathrm{d}x=\left [F(x)-G(x) \right ]_0^2=F(2)-G(2)-(F(0)-G(0))=

                         \small \small F(2)-G(2)-(F(0)-G(0))=66-(-62)-(0-0)=128


Skriv et svar til: Areal mellem graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.