Matematik

Find en andengradsligning - hjælp!

19. oktober 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvordan laver man en andengradsligning ud fra løsningerne - 1 og 4 ?????? 

Forklar gerne jeres trin !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2017 af SuneChr

Lad 2.gradsligningen
ax2 + bx + c = 0
have de to rødder
x = x1  ∨  x = x2
Da gælder
ax2 + bx + c = 0   ⇔   a(x - x1)(x - x2) = 0
2.gradsligningen i aktuelle eksempel er da
a(x + 1)(x - 4) = 0   hvor a ≠ 0
Den kan også ganges ud, hvis det er påkrævet.


Svar #2
19. oktober 2017 af Mathian

For fedt sune tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2017 af SuneChr

Man kan, alternativt, også benytte, hvor koefficienten til x2 = 1
     x2 + bx + c = 0   ⇔   x1 + x2 = - b   ∧   x1x2 = c    


Skriv et svar til: Find en andengradsligning - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.