Matematik

Bestemme ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f(1))

20. oktober 2017 af marielo97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved 

f(x) = x^3 + 2 * ln(x)

Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet (1, f(1))

Jeg er helt på bar bund, hvad pokker skal jeg gøre ved det der ln, kan nogen hjælpe 


Svar #1
20. oktober 2017 af marielo97 (Slettet)

Jeg er indtil videre sådan cirka her: 3x^2+2*1/x

Hvad så nu


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2017 af Kwon (Slettet)

f(x)=x^3+2\cdot ln(x)\Rightarrow f(1)=1^3+2\cdot ln(1)=1+2\cdot 0={\color{Red} 1}

f'(x)=3x^2+2\cdot \frac{1}{x}= 3x^2+\frac{2}{x}\Rightarrow f'(1)=3\cdot 1^2+\frac{2}{1}=3+2={\color{Red} 5}

Tangentligning:

y=f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

y=f'(1)\cdot (x-1)+f(1)

y=1\cdot (x-1)+5\Leftrightarrow y=x-1+5\Leftrightarrow {\color{Red} y=x-4}


Skriv et svar til: Bestemme ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f(1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.