Matematik

Andengradspolynomier - Hvordan finder man b & c?

22. oktober 2017 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg sidder og har svært ved nr. 6 i denne opgave som er vedhæftet. 

konstanten a er givet, men hvordan finder man b og c? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2017 af StoreNord

Du har vist sendt et forkert billede.             :)


Svar #2
22. oktober 2017 af Roxanna

Øhh narrrhh det tror jeg ikke :O 

ved f(x) = 2/5x2 

er a ikke 2/5? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2017 af tømrerpølsen (Slettet)

Altså, formen er f(x)=ax^2+bx+c

Så hvis du har f(x)=2x2-2x+1, er a=2, b=-2 og c=1

Og ved f(x) = 2/5x2, så jo, a=2/5. Her er b=0 og c=0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2017 af StoreNord

Jeg undrede mig overskriften:
    Andengradspolynomier - Hvordan finder man b & c?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2017 af mathon

                        \small f_1(x)=2x^2+(-2)x+1

\small a=2
\small b=(-2)
\small c=1
\small d<0             ingen skæring med x-aksen

                      skæring i \small (0,1) med y-aksen

   toppunkt:
                      \small T=(x_T,y_T)

                               \small x_T=\frac{-b}{2a}

                               \small y_T=c-a\cdot {x_T}^2

                       


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2017 af mathon

                        \small \small f_5(x)=2x^2+4x+2=2(x+1)^2

\small a=2
\small b=4
\small c=2
\small d=0             én skæring med x-aksen i \small (-1,0)

                      skæring i \small (0,2) med y-aksen

   toppunkt:
                      \small \small T=(-1,0)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier - Hvordan finder man b & c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.