Fysik

Hvor mange heliumatomer dannes der pr. Sek

23. oktober 2017 af CH13051 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Har denne opgave som jeg ikke lige kan komme igang med. Håber nogen kan hjælpe!

Solens energiproduktion er på 3,90 · 1026 W, og den stammer som nævnt fra omdannelse af hydrogen til helium.

Hver gang der dannes et heliumatom, frigøres der en energi på 3,95 · 10–12 J, og hvert heliumatom har massen 6,65 · 10–27 kg.

Hvor mange heliumatomer dannes der pr. sekund, og hvilken masse har de i alt?
Energien fremkommer ved, at noget af Solens masse omdannes til ren energi efter Einsteins formel

E = m \cdot c^2
hvor m er den omdannede masse i kg, og c = 3,00 · 108 m/s er lysets hastighed.

Hvor meget masse omdannes til ren energi i Solen pr. sekund?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2017 af mathon

                                           \small _{1}^{1}\textrm{H}\; +\; _{1}^{3}\textrm{H}\; \rightarrow \; _{2}^{4}\textrm{He}

antal \small H\! e-atomer pr. sek.

                                         \small \frac{3{.}90\cdot 10^{26}\; \tfrac{J}{s}}{3{.}95\cdot 10^{-12}\; J}=9{.}87\cdot 10^{37}\; s^{-1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2017 af mathon

                                          \small \Delta m=\frac{\Delta E}{c^2}


Skriv et svar til: Hvor mange heliumatomer dannes der pr. Sek

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.