Kemi

beregning af ka

26. oktober 2017 af nghal17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg har brug for hjælp i følgende opgave

jeg skal finde ks og pks i den nedstående opgave: 

HIO4 bruges til oxidering og er en mellme stærk syre. i en o,10 M opløsning er [H3O+] = 3,8* 10^-2 mol/L. 

tak påforhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2017 af janhaa

Dette er approksimativt:

pH = 1,42

pH = 0,5(pK_a - \log(0,1))=1,42\\ \\ pKa=1,84


Svar #2
26. oktober 2017 af nghal17 (Slettet)

Skal man ikke skrive reaktionenskema op og således Ka brøken ??? Vi bruger nemlig ikke dette formel til at beregne Ks


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2017 af mathon

middelstærk syre:
                                    K_s=\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{\left (0{.}10\; M \right )-\left [ H_3O^+ \right ]}            

                                    K_s=\frac{\left ( 3{.}8\cdot 10^{-2}\; M \right )^2}{\left (0{.}10\; M \right )-\left ( 3{.}8\cdot 10^{-2}\; M \right )}=0{.}02329\; M

                                    pK_s=-\log\left (0{.}02329 /M \right )=1{.}63           


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2017 af mathon

korrektion:
                                 \small pK_s=-\log\left (K_s/M \right )=-\log\left (0{.}02329 \right )=1{.}63


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2017 af niyosha (Slettet)

skal man ikke skeive eaktioneskema således: 

HIO4 + H2O \rightleftharpoons IO4+ H3O3+

0,1M.                            0M.          OM

0,1M-x                           X.             3,8*10^-2

Ks= [H3O+]*[IO4-]. /  [HIO4]

jeg er nemlig lidt i tvil om  HIO4 koncentrationen i ækvivalenspunktet. Jeg ved at der det handler om en stærk syre så forløber reaktionen fuldstændigt, men ved ikke noget om en middelstærk syre. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2019 af Signekas

#5

skal man ikke skeive eaktioneskema således: 

HIO4 + H2O \rightleftharpoons IO4+ H3O3+

0,1M.                            0M.          OM

0,1M-x                           X.             3,8*10^-2

Ks= [H3O+]*[IO4-]. /  [HIO4]

jeg er nemlig lidt i tvil om  HIO4 koncentrationen i ækvivalenspunktet. Jeg ved at der det handler om en stærk syre så forløber reaktionen fuldstændigt, men ved ikke noget om en middelstærk syre. 

Fandt i ud af opgaven? :)


Skriv et svar til: beregning af ka

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.