Fysik

Arbejde og mekanisk energi

28. oktober 2017 af 1001001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle derude, 
Jeg er svært ved denne opgave, da der kommer information (gnidningskoefificienterne), som ikke er præcis defineret.
Derudover har jeg svært ved at komme i gang med b og c delen, jeg har løst a delen og jeg fik den kinetiske energi til 2.170138889*10^8 J. 

Håber der er nogen som vil hjælpe og tak på forhånd, hvis du gør.

Vedhæftet fil: studieportalen mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2017 af mathon

                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2017 af mathon

a)
             \small E_{kin}=0{.}5\cdot m\cdot v^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2017 af mathon

b)
             \small A=\overrightarrow{F}_{gnid}\cdot \overrightarrow{s}=F_{gnid}\cdot s\cdot \cos(180^\circ)=-E_{kin}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2017 af mathon

c)
             \small F_{gnid}\cdot s\cdot \cos(180^\circ)=-E_{kin}

             \small -\mu \cdot m\cdot g\cdot \Delta s=-E_{kin}

             \small \Delta s=\frac{E_{kin}}{\mu \cdot m\cdot g}=\frac{E_{kin}}{0{.}4 \cdot m\cdot g}


Svar #5
28. oktober 2017 af 1001001 (Slettet)

Tak for det hurtige svar,
Dog har jeg stadig lidt svært ved, at forstå hvad Fgnid skal være? Er det 0.4 eller 0.8?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2017 af mathon

spørgsmålet i c) 
er:
     "Hvilken bremselængde ville du regne med, hvis du var togfører?"

     Det nytter ikke, at lokomotovføreren regner med den største \small \mu\text{-v\ae rdi}, da det kan betyde at toget ikke
     standser ved perronen, men kører for langt. Altså benyttes den mindste \small \small \mu\text{-v\ae rdi.}

     Lokomotivføreren har en - os ukendt - erfaring, som du ikke har, hvorfor dit svar ikke kan blive bedre end
     ovenstående.


Skriv et svar til: Arbejde og mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.