Matematik

Find percentil

01. november 2017 af cecil12344 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Middelværdi er 50 og standardafvigelse er 10. Jeg skal finde ud af, hvilken percentil 63 vil svare til. Resultatet skulle gerne give P90, men hvordan er udregningen til dette? 

Håber på hjælp! Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2017 af Soeffi

#0. Hvis en stokastisk variabel X befinder sig i percentil p(n), må det vel betyde, at: n < 100·P(X<x) < n+1,

hvor P(X<x) er sandsynligheden for at den stokastiske variabel X er mindre end en given værdi x, dvs. X < 63 og i øvrigt normalfordelt.

I Ti-NSpire får man sandsynligheden:

Dvs. n = 90.


Svar #2
01. november 2017 af cecil12344 (Slettet)

Hm, kan du skære det lidt mere ud i pap? Hvilke tal skal jeg helt præcist bruge og skrive ind på min lommeregner? 

Derudover "Interquartile range" - hvordan finder jeg dette, når min værdi er 33,4 og max 66.5? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2017 af Soeffi

#2

Du skal nok forestille dig, at du deler en kumuleret normalfordelingskurve op i 100 trappetrin. Det første trappetrin starter, der hvor arealet under kurven fra minus uendelig er lig med 0,01. Du skal så finde ud af hvilket trappetrin 63 hører til.


Svar #4
01. november 2017 af cecil12344 (Slettet)

Ja, og derfra hvordan udregner jeg percentilen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2017 af Soeffi

#4

Står det ikke i din lærebog?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2017 af SuneChr

Vis, om

\frac{1}{\sqrt{2\pi\cdot 10 ^{2}}}\int_{-\infty }^{63}e^{-\frac{(x-50)^{2}}{2\cdot10 ^{2}}}\: =\: 0,90       tilføj dx ved integranden.
er sand.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2017 af SuneChr

Eller
\int_{50}^{63}\: \: \: \: =\: 0,40


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2017 af SuneChr

For percentilen 90
vil
62,815 < x < 62,816
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2017 af Soeffi

#8

Jeg forestiller mig noget i den her retning:


Skriv et svar til: Find percentil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.