Matematik

Find f'(x) med tretrinsreglen

05. november 2017 af Hooch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg har en funktion f(x) = 5x^2 + 4x - 2 hvor x = 3

Hvordan kan jeg løse denne opgave med at bruge tretrinsreglen altså

hvilken formel skal jeg bruge fra tretrinsreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af MatHFlærer

Du skal bruge alle trinene fra tre-trinsreglen. Der er ikke en bestemt formel derfra du kun bruger. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2017 af mathon

Du skal bruge hele tretrinsreglen med \small x_o=3


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2017 af mathon

1. trin:
            \small \small f(3+h)-f(3)=5\cdot (3+h)^2+4\cdot (3+h)-2-\left (5\cdot 3^2+4\cdot 3+h-2 \right )=     
                                               \small 34h+5h^2=\left (34+5h \right )h


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2017 af mathon

2. trin:
             \small \frac{f(3+h)-f(3)}{h}=\frac{\left ( 34+5h \right )h}{h}=34+5h


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af mathon

3.trin

             \small \small f{\, }'(x)=\underset{h\rightarrow 0}{\lim} \; \; \frac{f(3+h)-f(3)}{h}=\underset{h\rightarrow 0}{\lim} \; \;34+5h=34+5\cdot 0=34
 


Skriv et svar til: Find f'(x) med tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.