Matematik

Funktioner hjælp hurtigst

06. november 2017 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen der kan hjælpe med den her?

En funktion f er givet ved
f(x) = x2*ln(x)+5*x4+1,        x>0
Bestem f'(1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Hvad mener du med x2 og x4? Er det x2 og x4?

Første led differentieres ved hjælp af produktreglen. Hvis andet led er 5x4, bruger du potensreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2017 af Mathias7878

f(x) = x^2*ln(x)+5x^4+1

Anvendes produktreglen haves

f'(x) = 2x*ln(x)+x^2*\frac{1}{x}+5*4x^3

            = 2x*ln(x)+21x^3

f'(1) = 2*1*ln(1)+21*1^3 = 21

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

#2 Det er ikke meningen, at vi skal regne trådstarters opgave. Det lærer trådstarter intet af. Vi skal give passende hints til at hjælpe trådstarter på sporet.

Iøvrigt er den ene udregning forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2017 af Mathias7878

#3 

Noteret, men hvor mener du, at der er en fejl? Jeg kan ikke umiddelbart selv se den.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2017 af Mathias7878

f'(x) = 2x*ln(x)+\frac{x^2}{x}+20x^3

            = 2x*ln(x)+21x^3

?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

x2/x er x og ikke x3.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2017 af Mathias7878

korrektion:

f'(x) = 2x*ln(x)+20x^3+x

Glemte lige, at man ikke kan lægge x og x^3 sammen. My bad! :)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Funktioner hjælp hurtigst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.