Matematik

Potensfunktion, vind værdien x når y er..

11. november 2017 af lunalssn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har lige nogle problemer med opgave b. A har jeg allerede fundet ud af.
a) 
Find værdien af y når x = 8 (1 decimal)
64580,8
b) 
Find værdien af x når y = 55852,05 (1 decimal)

Er der nogen der kan hjælpe mig?
Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2017 af mathon

Du har ikke informeret om potensfunktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2017 af StoreNord

Du blir nok nødt til at gi os funktionen.                :)


Svar #3
11. november 2017 af lunalssn (Slettet)

Oh det glemmte jeg :D

y=600*x^2,25


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2017 af Mathias7878

Løs ligningen

\small 55852.05 = 600x^{2.25}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2017 af Mathias7878

\small 55852.05 = 600x^{2.25}

\small \frac{55852.05}{600} = x^{2.25}

\small log(\frac{55852.05}{600}) = 2.25*log(x)

\small log(x) = \frac{log(\frac{55852.05}{600})}{2.25}

\small x = 10^ \frac{log(\frac{55852.05}{600})}{2.25}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Potensfunktion, vind værdien x når y er..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.