Matematik

Potensfunktioner - er der nogen der kan hjælpe?

11. november 2017 af lunalssn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er kommet rigtig godt frem med alle opgaver, men med denne opgave har jeg store problemer. Er der nogen der måske nogen der kan hjælpe?

For pattedyr har man funden sammenhængen:

y=o,676*x^0,75

Hvor y er iltforbuget, målt i liter O2 pr time, og x er dyrets vægt, målt i kg.

a) Bestem iltforbrugen, målt i liter O2 pr time, for et pattedyr med vægten 35 kg (1 decimal)

b)Et dyr A vejer 40 % mere end et andet dyr B. Hvor mange procent er A’s iltforbrug større end B’s? (1 decimal)

Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2017 af Mathias7878

a)

Indsæt x = 35 ind i y

b) Benyt formlen, som Gymnasieteacher skrev før. Her skal du blot ændre

 \small \frac{25}{100} 

til

\small \frac{40}{100}

- - -

 

 


Svar #2
11. november 2017 af lunalssn (Slettet)

jeg har benyttet formlen til b, der for jeg 96, men der står at det ikke passer.. a bliver hos mig 9727,4. Men det kan jo hæller ikke passe :/


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. november 2017 af Mathias7878

a)

\small y = 0.676x^{0.75} = 0.676*35^{0.75} = 9.7

b)

\small \small r_y = ((1+r_x)^a-1)*100 = ((1.4)^{0.75}-1)*100 = 28.7 \%

- - -

 

 


Svar #4
11. november 2017 af lunalssn (Slettet)

Okay nu kan jeg godt forstå det! :-) Men desværre hviser den at b= 18,2 % ikke er rigtigt..


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2017 af Mathias7878

Hov, jeg har også lavet en fejl. To sekunder .. Se indlægget nu

- - -

 

 


Skriv et svar til: Potensfunktioner - er der nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.