Fysik

BEVIS for potentiel energi??

12. november 2017 af 9l9l9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan laver man et BEVIS for potentiel energi?? og Evt for kinetisk energi??

ANYONE!?!?! help me :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2017 af mathon

Potentiel- og kinetisk energi er fysiske begreber, som ikke skal bevises.


Svar #2
12. november 2017 af 9l9l9 (Slettet)

Der er bare underligt at vores lærer har skrevet at vi skal kunne det til ekamen? :) .... 
- Måske han kunne mene hvorfor formlen ser ud som den gør?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2017 af Number42 (Slettet)

Du kan fx bruge Newtons lov F = m a hvor F er kraften og m er massen der påvirkes af kraften samt a er accelerationen.

Udøver vi denne kraft over en afstand (og tid) får vi en energi E = F *s = m a s  eller E =  m a ( 1/2) a t^2 forudsat en konstant acceleration,  hastigheden på tidspunktet t er V = a * t  heraf t = V/a og vi finder 

E = m a (1/2) a V^2/a^2   = (1/2) m V^2  hvilket er det kendte udtryk for den kinetiske energi.

Det er nu bevist at udtrykket for den kinetiske energi kan udledes af  en af Newtons Love og at Energi er kraft gange vejen.  

Et lignende bevis kan udledes for potientiel energi. 

Bemærk at man også kan udlede udtrykker uden at antage at accelerationen er konstant, man skal bare integrere i stedet for at antage a er konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2017 af Number42 (Slettet)

Ja der er ingen tvivel om at din lærers formulering ar suspect.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Man kan bevise, sådan som det er gjort i #3, at der er en sammenhæng mellem de fysiske love, men man kan ikke bevise, at verden "adlyder" de fysiske love. Vi kan blot konstatere, at vi endnu ikke har fundet afvigelser fra den samling sysiske love vi kender i dag. Selv fysikkens vigtigste lov, loven om energibevarelse, kan ikke bevises. Vi opfatter den som gældende, da det endnu ikke er lykkedes at lave en evighedsmaskine! Vi regner også med, at der er lavet så mange forsøg på at bygge en evighedsmaskine, at det ville være lykkedes, hvis det kunne lade sig gøre, men vi kan ikke bevise det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2017 af Number42 (Slettet)

PS

Loven om energiens bevarelse er en konsekvens af symmetrien mht tiden.

Dvs hvis et forsøg udføres til tiden t1 og til tiden t2 under de samme omstændigheder så udveksles den samme energi. 


Skriv et svar til: BEVIS for potentiel energi??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.