Matematik

Vektorer og ligninger

12. november 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa kære studieportalsbrugere. 
Jeg er kommet frem til et svar i en opgave, men jeg er ikke helt sikker på, at den er rigtig. 

I et koordinatsystem er givet to punkter P(3,1) og Q(20,7) sam en vektor a=\binom{4}{-3}

a) Bestem en ligning for den linje, der går gennem P, og som står vinkelret på vektor a. 

Til dette har jeg fået svaret 4x-3y-9=0. 

Der er tale om en normalvektor og derfor indsatte jeg værdierne ind på følgende formel.

a(x-x0)+b(y-y0)=0. 
4*(x-?3)+(-3)*(y-1)=0
4x-12-3y+3=0 
4x-3y-9=0. 
Er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2017 af peter lind

ja


Svar #2
12. november 2017 af pokemonorm

Super tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2017 af ringstedLC

Til en anden gang, hvor du er i tvivl: Lav en graf i din CAS


Skriv et svar til: Vektorer og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.