Matematik

Linær model

14. november 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg er lidt i tvivl om opgave a). Ud fra linær regression har jeg fået en linær model. Men jeg ved ikke hvad tallet 12504, som er a angiver, og hvad tallet 14423*10^5 angiver, som er b.

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2017 af Mathias7878

Det kan vi heller ikke svare på, medmindre du indsætter hele opgaven. Det kan udelukkende forklares ud fra, hvad de data du har brugt til at lave regression omhandler.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2017 af Mathias7878

Jeg tror, at du har lavet en fejl, da du har foretaget lineær regression. Har du husket at ændre årene, så 1988 = 0, 1990 = 2 osv?

- - -

 

 


Svar #4
14. november 2017 af Stjerneskud2016

Mathias7878

Nej, jeg tror ikke at det er det jeg skal gøre. Fordi x er antal år efter 1988.

Men det er ikke det. Jeg forstår bare ikke hvad a og b angiver i den bestemte model


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2017 af Mathias7878

#4

Du skal gøre det på den måde, ellers får du et mærkeligt resultat, som du har fået. X er antal år efter 1988, som du rigtigt siger, men x = 0 i startåret, dvs. i 1998. Derfor er x = 2 i 1990. Forstår du? 

- - -

 

 


Svar #6
14. november 2017 af Stjerneskud2016

Mathias7878

men det er jo 10 år imellem 1988 og 1998?


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. november 2017 af Mathias7878

#6

Ja?

Har jeg skrevet noget andet?

Indsæt følgende x-værdier ind i dit matematikprogram

1988 = 0

1990 = 2

1992 = 4

1994 = 6

1996 = 8

1998 = 10

2000 = 12

og foretag da din regression. Så skal jeg nok hjælpe dig med at forklare, hvad a og b betyder.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. november 2017 af Mathias7878

#8

Se det ser rigtigt ud. 

\small a = -15.143, dvs det årlige elforbrug for de nye frysere er i perioden 1988-2000 faldet med 15.143 kWh om året

\small b = 634.14, dvs. det årlige elforbrug for fryserne lå i 1988 på 634.14 kWh

- - -

 

 


Svar #10
14. november 2017 af Stjerneskud2016

Mange tak for hjælpen!

Mathias7878


Skriv et svar til: Linær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.