Matematik

Simpel ligning, vil gerne have udregninger, hvis muligt

19. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

2*\frac{1}{2*kvadratrodx}-1 = 0 \rightarrow \frac{1}{kvadratrodx} =1

Hvordan isolere man x fra 1/kvadratrodx? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2017 af Mathias7878

\small \frac{1}{\sqrt{x}} = 1

gang da med \small \sqrt{x } på begge sider

\small \frac{1*\sqrt{x}}{\sqrt{x}} = 1*\sqrt{x}

reducer

\small 1 = \sqrt{x}

opløft begge sider i anden potens for at fjernet kvadratroden, dvs

\small (\sqrt{x})^2 = 1^2

kvadratroden ophæves, da den er opløfet i anden, dvs

\small x = 1

- - -

 

 


Svar #2
19. november 2017 af Mathian

Danke!


Skriv et svar til: Simpel ligning, vil gerne have udregninger, hvis muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.