Matematik

Problem regning- 9. A sælger kalendere

19. november 2017 af rifgui (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg går i 8. Klasse og skal lige have hjælp til 2 opgaver til en Matematik aflevering:

Mulighed 1:

9. A Kan sælge hver kalender for 40 kr. De beholder 15 kr. For hver kalender, de sælger, og skal give 25 kr til firmaet.

9. A skal levere de kalendere de ikke sælger tilbage til firmaet.

Mulighed 2:

9. A kan sælge hver kalender for 40 kr. De beholder 20 kr. for hver kalender, de sælger, og skal give 20 kr til firmaet.

9. A skal også give 20 kr til firmaet for hver kalender de ikke sælger.

Opg. 1/spørgsmål 1:

9. A fremstiller en tabel, der viser hvor stort deres overskud bliver med mulighed 1 og 2, hvis de ikke sælger alle 600 kalendere. Tabellen er på filen KALENDER_MAJ_2014 og på bilag 1.

4.3 Du skal finde frem til en funktionsforskrift, der beskriver, hvor stort 9. A´s overskud er, hvis de vælger mulighed 2 og sælger x af de 600 kalendere

Opg.2/spørgsmål 2:

4.4 Undersøg hvor mange af de 600 kalendere 9.A skal sælge, for at mulighed 2 giver større overskud end mulighed 1.


Svar #1
19. november 2017 af rifgui (Slettet)

Her er der et billede af den tabel som skal bruges i Opg. 1:

https://prnt.sc/hcea10


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2017 af ringstedLC

Hjælp til?


Svar #3
19. november 2017 af rifgui (Slettet)

Hvordan jeg løser de 2 opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2017 af sofe1

er det de her du skal have hjælp til ?

Opg. 1/spørgsmål 1:

9. A fremstiller en tabel, der viser hvor stort deres overskud bliver med mulighed 1 og 2, hvis de ikke sælger alle 600 kalendere. Tabellen er på filen KALENDER_MAJ_2014 og på bilag 1.

4.3 Du skal finde frem til en funktionsforskrift, der beskriver, hvor stort 9. A´s overskud er, hvis de vælger mulighed 2 og sælger x af de 600 kalendere

Opg.2/spørgsmål 2:

4.4 Undersøg hvor mange af de 600 kalendere 9.A skal sælge, for at mulighed 2 giver større overskud end mulighed 1. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2017 af ringstedLC

4.3 Funktionsforskrift:

y_2=40x-12000    ,0\leq x\leq 600

4.4 Større overskud:

y_1=15x    ,0\leq x\leq 600

y_2=40x-12000    ,0\leq x\leq 600

y_2>y_1\Rightarrow 40x-12000>15x    ,0\leq x\leq 600

\mathbf{x>480}


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2022 af Nazifetorlak

nnn


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2022 af Nazifetorlak

Hvordan laver man opgave 4.1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. oktober 2022 af ringstedLC

#6: Fint at du selv har fundet en tråd med din opgave. Men vi kender ikke opg. 4.1, så du må vedhæfte et godt billede af opgaveteksten eller afskrive den.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. oktober 2022 af Nazifetorlak

Det ligemeget nu har fundet ud af det, men ellers tak

Skriv et svar til: Problem regning- 9. A sælger kalendere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.