Matematik

Nogle der kan isolere x i 1000 = 2200/(1+200*e^-0,10*(x-25))

20. november 2017 af Noellaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har siddet med denne opgave længe, og kender godt svaret til den. 

Men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe med, hvad jeg får, når jeg selv isolerer. Udover dette giver mit resultat ej heller mening. 

Jeg skal isolere x i

 1000 = 2200/(1+200*e^-0,10*(x-25)

----

Det vil virkelig være behjælpeligt med flest mulige mellemregninger til!

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2017 af Mathias7878

Ser ligningen sådan her ud?

\small 1000 = \frac{2200}{1+200*e^{-0.10*(x-25)}}

- - -

 

 


Svar #2
20. november 2017 af Noellaaa (Slettet)

Ja det gør den :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2017 af Mathias7878

Du burde kunne se hele udregningen herinde:

https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/solve%20for%20x%2C%201000%20%3D%20%5Cfrac%7B2220%7D%7B1%2B200%5Ccdot%20e%5E%7B-0.1%5Ccdot%5Cleft(x-25%5Cright)%7D%7D

- - -

 

 


Svar #4
20. november 2017 af Noellaaa (Slettet)

Okay, smart - kendte ikke denne hjemmeside. Tak skal du have! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2017 af OliverHviid

Bare lige en mindre note: hjemmesiden symbolab, som Mathias forslår, er også brugbar for mange andre matematiske anliggender. Fx er den også god til at vise alle trinene, hvis man ønsker at reducere, differentiere mm.


Svar #6
20. november 2017 af Noellaaa (Slettet)

Tak for info Oliver. :-)


Skriv et svar til: Nogle der kan isolere x i 1000 = 2200/(1+200*e^-0,10*(x-25))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.