Matematik

Stamfunktioner og linje

22. november 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa kære SP-brugere, kan i hjælpe mig med følgende opgave. 

En funktion f er givet ved f(x)=-1/2x+5/2, og en linje m er givet ved y=2x+1. 
Bestem til f den 
stamfunktion F, hvis graf har linjen m som tangent.  

Tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2017 af peter lind

Integrer f(x)

løs ligningen f(x) = 2   og find derved x koordinaten for røringspunktet

Indsæt løsningen i linjen m og find derved y koordinaten for røringspunktet


Skriv et svar til: Stamfunktioner og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.