Kemi

Bestemelse af jerninhold af ståluld

22. november 2017 af Katr5748 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportal,

Jeg er igang med at arbejde på min rapport om ståluld. Jeg er noget til et spørgsmål, som lyder følgende: Beregning af n(Fe) i den afvejede mængde ståluld.

Vi havde 0,5 g ståluld, stofmængden af jern i 10mL opløsning= 0,0032 mol.

Mit spørgsmål er hvordan jeg skal udregne dette? hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af mathon

Du skriver intet om, hvor stor en del af de 0,5 g gram ståluld de 0,0032 mol Fe i 10 mL udgør.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2017 af mathon

Befinder al Fe sig i de 10 mL?


Svar #3
27. november 2017 af Katr5748 (Slettet)

Ja, al Fe befinder sig i de hele 10 mL


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2017 af mathon

        \small m_{Fe}=\left (0{.}0032\;mol \right )\cdot \left ( 55{.}847\; \tfrac{g}{mol} \right )=0{.}17871\; g

 \small \textit{procentisk Fe-indhold}:
                                               \small p=\frac{0{.}17871\;g}{0{.}5\;g}\cdot 100\%=35{.}7\%


Svar #5
28. november 2017 af Katr5748 (Slettet)

Tak


Svar #6
28. november 2017 af Katr5748 (Slettet)

Men det forklarer stadig ikke hvordan man beregner n(Fe). Nogen ide?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2017 af mathon

Husker du ikke dit eget forsøg?

Stålulden opløses i \small H_2SO_4, som nu indeholder Fe^{2+}.

\small \small Fe^{2+}\text{ titreres nu indtil svag r\o dfarvning til }Fe^{3+} \text{ med } K\! MnO_4.

          \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \5\, Fe^{2+}\;_{\textit{(aq)}}\; +\; Mn{O_4}^-\;_{\textit{(aq)}}\; +\; 8\, H^+\;_{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 5\, Fe^{2+}\;_{\textit{(aq)}}\; +\; 5\,Mn^{2+}\;_{\textit{(aq)}}\; +\; 4\,H_2O\;_{\textit{(l)}}

reaktionsforhold:
                                 \small Fe^{2+}:K \! MnO_4=5:1


Svar #8
29. november 2017 af Katr5748 (Slettet)

Ud fra det du har skrevet kan man beregne stofmængden af Fe2+. Men det jeg skal finde er stofmængden af bare Fe.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2017 af mathon

Stålulden opløses i \small H_2SO_4, som nu indeholder Fe^{2+}.

\small Fe^{2+}\text{ titreres nu indtil svag r\o dfarvning til }Fe^{3+} \text{ med }6{.}4\; mL\; 0{.}1 \;M\;K\! MnO_4.

          \small \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \5\, Fe^{2+}\;_{\textit{(aq)}}\; +\; Mn{O_4}^-\;_{\textit{(aq)}}\; +\; 8\, H^+\;_{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 5\, Fe^{2+}\;_{\textit{(aq)}}\; +\; 5\,Mn^{2+}\;_{\textit{(aq)}}\; +\; 4\,H_2O\;_{\textit{(l)}}

reaktionsforhold:
                                 \small Fe^{2+}:K \! MnO_4=5:1


       \small \small \small \small n(F\! e)=n(F\! e^{2+})


Skriv et svar til: Bestemelse af jerninhold af ståluld

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.