Matematik

Dimensionen af underrum

24. november 2017 af therunner (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Jeg kan ikke finde ud af de vedhæftede opgaver, håber nogle kan hjælpe :-) 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2017 af AskTheAfghan

a) Er {v1, v2, v3} lineært uafhængigt?


Svar #2
24. november 2017 af therunner (Slettet)

#1

a) Er {v1, v2, v3} lineært uafhængigt?

Ja, det er de - Er dimensionen så 3, pga. de er lineært uafhængige? 

Og hvordan laver man så b? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2017 af peter lind

Hvad er den lineære afbildning ?


Svar #4
24. november 2017 af therunner (Slettet)

#3

Hvad er den lineære afbildning ?

Er det?

V^T=\begin{bmatrix} 1 &1 &0 &1 &1 \\ 1& 3& 2& 1 &3 \\ 0& 6 & 7 &0 &4 \end{bmatrix}


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. november 2017 af fosfor (Slettet)

ja


Svar #6
24. november 2017 af therunner (Slettet)

#5

ja

Hvordan finder jeg så ud af, om dim(U_2)=2. For der er vel også tre uafhængige vektorer? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. november 2017 af AskTheAfghan

#2     Næsten korrekt. Glem ikke ordet basis. Da {v1, v2, v3} er en basis for U1, må dim U1 = 3.


Svar #8
24. november 2017 af therunner (Slettet)

#7

#2     Næsten korrekt. Glem ikke ordet basis. Da {v1, v2, v3} er en basis for U1, må dim U1 = 3.

Ved du, hvordan man laver b så? :-)


Skriv et svar til: Dimensionen af underrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.