Matematik

eksponentiel udvikling

26. november 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: C-niveau

Hej!

I opgave b) skal jeg lave en skitse over populationernes tidsmæssige forløb.

Betyder det så at jeg bare kan lave en forskrift for A og B?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2017 af Mathias7878

a) Du kan opstille to eksponentielle funktioner. Lad a(x) betegne population a og lad b(x) betegne population b:

\small a(x) = 2500 \cdot 1.032^x

og

\small \small b(x) = 4000\cdot 1.012^x

Løs da ligningen 

\small a(x) = b(x)

for at bestemme hvor lang tid det tager, før population A passerer population B.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2017 af Mathias7878

b) Du skal blot tegne de to funktioner i et graf-vindue

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2017 af mathon

                     \small 4000\cdot 1{.}012^x=2500\cdot 1{.}032^x

                     \small \frac{4000}{2500}=\frac {1{.}032^x}{1{.}012^x}

                     \small 1{.}6=\left(\frac {1{.}032}{1{.}012} \right )^x

                     \small 1{.}6=1{.}01976^x

                     \small \log\left (1{.}6 \right )=\log\left (1{.}01976 \right )\cdot x

                     \small \small x_{passag\! e}=\frac{\log\left (1{.}6 \right )}{\log\left (1{.}01976 \right )}


Svar #4
27. november 2017 af Stjerneskud2016

Hvor ligger graf-vindue i maple?

Så jeg skal lave en graf med to forskrifter, efter at jeg har løst ligningen?

Mathias7878

 

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2017 af mathon

Så jeg skal indtegne de to funktioners grafer, efter at jeg har løst ligningen?

                  \small a(x) = 2500 \cdot 1.032^x

                  \small \small b(x) = 4000 \cdot 1.012^x

                 


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.