Matematik

Trigonometriske Funktioner - har virkelig brug for hjælp nu!

03. december 2017 af Cmus19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp nu, det omhandler en mat aflevering og er fuldstændig lost ;(

Jeg må i opgaven gerne bruge wordmat og geogebra, nogle som kan finde ud ad opgaven?

Mange tak på forhånd :)


Svar #1
03. december 2017 af Cmus19 (Slettet)

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2017 af Djkhalleeeeeed (Slettet)

Svaret til opgave 1.

Vedhæftet fil:lol.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2017 af Djkhalleeeeeed (Slettet)

Du kan bare tegne grafen og se hvad den maksimale grader er eller hvor højt solen når over horisonten. og dagende kan du udregne ved med en kaldener hvis jan er x=1 så skal du hen og finde ud af hvilken dag x=57 er fx...

Med den anden metode kan du bare finde f'(x) og derefter sætte ligningen op til f'(x)=0 det skulle meget gerne give dig to resultater.. 

Håber at det hjalp.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2017 af ringstedLC

Udregningen i #2 er forkert, da der er indsat dagen i måneden og ikke dagen i året.

Find en eller anden kalender, hvor du kan se nummeret på datoen.

Lav en numerisk værdi i GeoGebra, der hedder "Dato". Inputlinje: >Dato:1<

Indtast funktionen i GeoGebra, men skriv "Dato" istedet for x på HØJRE side af lighedstegnet.

Lav funktionens skæringspunkt med y-aksen

Lav en numerisk værdi i GeoGebra, der hedder "Solhøjde". Inputlinje: >Solhøjde:y(A)<

1) Find nummeret for den 12. febr. og ret "Dato" til nummeret, så har du solhøjden i grader den dag.

2) og 3) Indtast funktionen igen, men som g(x) og med x på højre side. Brug GeoGebra til at bestemme g'(x) og find maksimum og minimum. Indtast x-værdierne i "Dato" og du har solhøjderne i grader.

4) Sæt f(x) = 34, beregn x og omregn til dato.

5) Sæt f(x) > 50,5, beregn x (interval) og omregn til dato interval.


Svar #5
04. december 2017 af Cmus19 (Slettet)

Hej ringstedLC tak for svaret :)

Men forstår det dog ikke


Skriv et svar til: Trigonometriske Funktioner - har virkelig brug for hjælp nu!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.