Matematik

Hjælp med hvilke beviser til mine eksamensspørgsmål

04. december 2017 af louiselort (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har fået disse 16 eksamensspørgsmål til min Matematik B mundtlige eksamen. Jeg skal op d. 20 december. 

Hvilke beviser skal jeg komme ind på under de forskellige spørgsmål? Jeg er bange for at forberede for lidt, eller at jeg forbereder det forkerte, derfor søger jeg hjælp.

1. Regression og vækst

Redegør for funktionsforskrift og vækstegenskaber for de tre væksttyper lineær, eksponentiel og potensvækst, især med vægt på lineær og potensvækst .

Forklar hvordan man undersøger, om en given udvikling kan beskrives m ed en af vækstfunktionerne.  

2 . Andengradspolynomier

Fortæl om andengradspolynomier med fokus på deres grafer.

Redegør herunder for toppunktet.   

3 . Andengradspolynomier

Redegør for løsning af andengradsligninger.

Fortæl herunder om diskriminanten og dens betydning.

4 . Trigonometri

Definer sinus og cosinus ved hjælp af enhedscirklen.

Redegør for formler til bestemmelse af sider og vinkler i en retvinklet trekant.

Bestem sinus og cosinus til udvalgte vinkler.

5 . Trigonometri

Definer sinus og cosinus ved hjælp af enhedscirklen.

Omtal formler til bestemmelse af sider og vinkler i en retvinklet trekant.

Redegør for arealformler og sinusrelationerne.

6 . Trigonometri

Definer sinus og cosinus ved hjælp af enhedscirklen.

Omtal formler til bestemmelse af sider og vinkler i en retvinklet trekant.

Redegør for cosinusrelationerne.

7 . Eksponential - og logaritmefunktioner

Fortæl om eksponentialfunktioner.

R edegør for titalslogaritmen og dens regneregler.

Omtal også den naturlige eksponentialfunktion og den naturlige logaritme.

Inddrag eksempel på anvendelse fra den virkelige verden.

8 . Eksponential - og logaritmefunktioner

Fortæl om eksponentielle udviklinger, dens to repræsentationer samt den eksponentielle vækstform.

Redegør fo r bestemmelse af fordoblings - og halveringskonstant.

9 . Differentialregning

Forklar hvad det vil sige, at en funktion er differentiabel i et punkt.

Redegør for tangentens ligning og forklar begrebet væksthastighed.

10 . Differentialregning

Forklar hvad det vil sige, at en funktion er differentiabel i et punkt.

Redegør for hvordan man ved hjælp af tretrinsreglen kan bestemme differentialkvotienten for en eller flere af funktionerne ??( ( ??) ) = ??2 2 , ??( ( ??) ) = √ ?? eller ??( ( ??) ) = 1 ??. 

11 . Differentialregning

Forklar hvad de t vil sige, at en funktion er differentiabel i et punkt.

Redegør for nogle af de regneregler, der gælder for differentiation.

12 . Differentialregning

Redegør for begreberne differentialkvotient og afledet funktion.

Forklar hvordan afledede funktioner kan bruges til at bestemme monotoniforhold og ekstrema for funktioner.

13 . Integralregning

Definer stamfunktion og ubestemt integral.

Redegør for integrationsprøven og bestemmelse af stamfunktion til en eller flere funktioner.

Omtal bestemmelse af konstanten k.

14 . Integralregning

Definer stamfunktion og ubestemt integral.

Redegør for integrationsprøven og regneregler for ubestemte integraler.

15 . Integralregning

Definer arealfunktion og bestemt integral.

Redegør for bestemmelse af arealet under en graf, og omtal regneregler for bestemte integraler 

16 . Statistik

Gør kort rede for normalfordelingen.

Gør endvidere rede for ??2 2 - test og forklar beregning af ??2 2 - teststørrelsen og anvendelse af denne ved at inddrage et eksempel. 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2017 af Mathias7878

Der står da meget godt og præcist, hvad du skal komme ind på i de forskellige spørgsmål. Hvis du er i tvivl, hvorfor spørger du så ikke bare din lærer?

- - -

 

 


Svar #2
04. december 2017 af louiselort (Slettet)

Ja det gør der nok - men jeg er lidt i tvivl om hvilke beviser der hører til hvad.

Jeg har skrevet og spurgt min lærer - men har matematik på nethold, og hun svarer næsten aldrig (hun har meget travlt går jeg ud fra)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2017 af MatHFlærer

Det bedste er at du prøver at komme med forslag selv. I eksempelvis spørgsmål nr. 2, vil det være oplagt at bevise toppunktet, når du nu skal redegøre for det også.


Skriv et svar til: Hjælp med hvilke beviser til mine eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.