Matematik

Er der nogle der kan hjælpe???

04. december 2017 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er igang med en opgave, har et spørgsmål til opgave 5 b, den med monotoniforhold

Jeg er lidt i tvivl om det jeg er nået frem til er rigtigt indtil videre.

er x'erne ikke x1 og x4???

Jeg vedhæfter lige en fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2017 af Mathias7878

Find f'(x). Løs ligningen f'(x) = 0, hvor du burde få, at x = 0 x = 2 x = 4 er en løsning til ligningen. Indsæt da nogle x-værdier mellem punkterne ind i f'(x) for at bestemme fortegnet for f'(x)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2017 af mathon

monotoniintervalgrænser
kræver:

                      \small f{\,}'(x)=x^3-9x^2+24x^1-16x^0=0
det ses at summen af de ulige potensers koefficienter og summen af de lige potensers koefficienter er lig med nul, hvorfor \small x=1 er rod:
hvoraf
                      \small f{\,}'(x)=x^3-9x^2+24x-16=(x-1)(x^2-8x+16)=(x-1)(x-4)^2
                  
                   


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2017 af mathon

…der medkom lidt megen "summeri".

det ses, at summen af de ulige potensers koefficienter og de lige potensers koefficienter er lig med nul, hvorfor \small x=1 er rod:


Skriv et svar til: Er der nogle der kan hjælpe???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.