Fysik

Mekanisk energi

06. december 2017 af Kristensenalex - Niveau: A-niveau

Håber at i kan hjælpe

På illustrationen nedenfor ses et legeme på et skråplan. Legemet er udover tyngdekraften påvirket af kraften F. Friktionskoefficienten mellem legeme og skråplan er 0,7.

1. Beregn friktionskraften mellem legeme og skråplan.

2. Beregn den kraft legemet skal påføres parallelt med planet for at trække det op med konstant hastighed.

Vedhæftet fil: Tegning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2017 af mathon

                                       


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2017 af mathon

1.

               \small F_{f\! r\! ik}=\mu \cdot \cos(\alpha )\cdot m\cdot g=0{.}7\cdot \cos(30^\circ)\cdot \left ( 100\;kg \right )\cdot \left ( 9{.}82\;\tfrac{N}{kg} \right )=595{.}306\;N


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2017 af mathon

2.
               \small {F_{par}}^{op}=F_{f\! r\! ik}+\sin(30^\circ)\cdot \left ( 100\;kg \right )\cdot \left ( 9{.}82\;\tfrac{N}{kg} \right )-(50\;N)\cdot \cos(40^\circ)


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.