Matematik

RENTE

08. december 2017 af bles0003 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med 2'eren - er helt lorst

Vedhæftet fil: Aflevering 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2017 af mathon

Opgave 2

a)

                       \small 10'000=300\cdot \frac{1-(1+r)^{-48}}{r}

                       solve(10000=300*(1-(1+r)^(-48))/r,r) | r > 0            som efter nogen tid
giver
                                  \small r=\left\{\begin{matrix} 0{.}015991\\0{.}257823 \text{ som er urealistisk} \end{matrix}\right.

                                  \small 1+r_{\text{\aa r}}=\left ( 1+r \right )^{12}

                                  \small 1+r_{\text{\aa r}}=1{.}015991^{12}=1{.}2097

                                  \small r_{\text{\aa r}}=0{.}2097=20{.}97\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2017 af mathon

b)
                                  \small 1+r=\left (1+r_{\text{\aa r}} \right )^{\frac{1}{12}}

                                  \small 1+r=1{.}085^{\frac{1}{12}}=1{.}00682
tilberegning
af ydelsen:
                                  \small 10'000=y\cdot \frac{1-1{.}00682^{-48}}{0{.}00682}

                          solve(10000=y*(1-1.00682^(-48))/0.00682,y)

                                  \small y=245


Skriv et svar til: RENTE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.