Matematik

Få Cp til at være størst mulig

08. december 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Hvordan får jeg Cp til at være størst mulig når ligningen lyder således Cp = 1/2*(1+x-x2-x3)

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2017 af mathon

                               \small C_p(x)=\tfrac{1}{2}\left ( -x^3-x^2+x+1 \right )
ekstremum
kræver bl.a.
                               \small -3x^2-2x+1 =0

                                        \small \small x=\left\{\begin{matrix} -1\\\frac{1}{3} \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2017 af MatHFlærer

Du kan anvende #1's løsninger og bruge second derivative test, dvs. Find C_p''(x) og indsæt x=-1 og undersøg, samt indsæt x=\frac{1}{3} og gør det samme.

Er C_p''(x)<0 så der maksimum.

Er C_p''(x)>0 så der minimum.


Skriv et svar til: Få Cp til at være størst mulig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.