Fysik

Opgave 2: Køreledning

10. december 2017 af Studerende11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg er i gang med fysikopgaver, og sidder imidlertid fast i opgave 2, da jeg umiddelbart ikke kan gennemskue, hvilke formler der skal anvendes for at beregne det ønskede, nedenfor er vedhæftet sættet med opgaver, men det er specielt opgave 2: Køreledning jeg sidder fast i, nogen der har overblik (og mulighed for at hjælpe?) over formlerne, for har søgt i lang tid nu, og kan ikke rigtig selv relatere de givne informationer med velkendte formler..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2017 af ringstedLC

a) Omregn Ieff. til Ispids vha. din formelsamling.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2017 af hesch (Slettet)

a) Hvis du slår op, hvordan effektivværdien beregnes af en sinusformet spænding/strøm, vil du se at

Maksimalværdi / effektivværdi = √2

b)  Her skal du bruge

cirkulation H·ds = N*I    ( kan ikke huske navnet på ligningen/loven )

Beregn H-feltet, omregn til B-felt i vacuum.  Husk det er maksimalværdi, der spørges efter.

c)  Emk(t) = dψv(t) / dt           ( Maxwell-Faradays lov )

PS: Kan du ikke angive dit rigtige niveau. Niende klasse er det ikke.


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. december 2017 af mathon

\small \textbf{a)}

            \small I_{max}=\sqrt{2}\cdot \left ( 500\;A \right )=707\;A

\small \textbf{b)}
            \small \text{Magnetfeltet i afstanden \textbf{a} fra en lang, lige str\o mf\o rende leder:}

                              \small B_{max}=\frac{\mu _oI_{max}}{2\pi a}

            

            


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. december 2017 af mathon

\small \textbf{c)}
            \small u=N\cdot B\cdot A\cdot \omega \cdot \sin(\omega t+\varphi _o)

            \small \small u_{max}=N\cdot B_{max}\cdot A\cdot \omega \cdot 1

            \small u_{max}=1\cdot B_{max}\cdot \left ( (2{.}17\;m)\cdot (3{.}19\;m) \right )\cdot \left (100\pi \; s^{-1} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2017 af hesch (Slettet)

fortrudt


Svar #7
10. december 2017 af Studerende11 (Slettet)

Hej alle, 

Tusind tak for hjælpen! Er forholdsvis ny herinde, så det er virkelig lækkert at der er kommet respons så hurtigt! Jeg kan nu endelig lave den opgave, mange tak for hjælpen alle sammen. God aften derude!


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2017 af heyfreind (Slettet)

Til opgave c) 

Kan du skrive noget forklaring til størrelserne givet i formlen, og hvordan sin(w*t+phi_0) giver 1?

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. december 2017 af mathon

  Den maksimale \small \sin_{max}\left ( ... \right )=1


Skriv et svar til: Opgave 2: Køreledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.